Mitt första projekt var Lundbyhuset

Så här ser Lundbyhuset ut i färdigt skick och "by night"!

Arbetet med sovrummet påbörjat


Här har jag gjort en säng av en gammal Nicorette-ask och en volangblus. Kakelugnen är gjord av en toapappersrulle och skrivarpapper som jag ritat "kakelrutor" på och sedan klätt med självhäftande plast. Ett burklock uppe och ett nere, lite spets längst upp och lite olika detaljer i "guld" från smycken och guldpapper. Väggarna är tapetserade och golvet är ett trägolv som jag har betsat.

Här är sovrummet färdigt med gardiner, tavlor, sänglampa och toalettbord m m

Sovrummet uppifrån. Kudden och duken är virkade i sytråd. Den lilla lampan är gjord av en pärla som fot, ett plaströr från en fönsterputsflaska, och en liten lampskärm utprintad från en webbsida med miniatyrprinties. Tavelramarna är tändstickor som jag målat i "guld". Mattorna är virkade av moulinégarn.

En rosa klänning av ett par små flicktrosor. Ett par tofflor och skor av lufttorkande lera målade med nagellack. En vedkorg av flätad bast och en liten virkad blomsterkorg med blommor.

Elinstallation pågår

Lycka kan vara när alla lampor lyser samtidigt!

Vardagsrummet

Här är vardagsrummets handarbetsvrå. Gardinerna har jag gjort av ett tunnt sidentyg, klockan är en guldknapp och piedestalen är en rulle av räfflad papp. Fåtöljen är gjord av skumgummi, papp och ett spetsmönstrat tyg, och sjalen är stickad i silkestråd.

Här syns även den broderade mattan i ullgarn med petit point-teknik. Mattan mäter ca 10x7 cm. Golvkrukorna är diverse vitmålade korkar med växter gjorda av olika konstväxter. "Ryamattan" är ett lurvigt garn som jag limmat fast på en bit tyg. Sedan har jag virkat en liten frans.

Här är andra sidan av vardagsrummet med omklädda Lundbyfåtöljer och lite dukat kaffebord m.m. "äpplena" i fruktskålen är rosépepparkorn... Lampetterna är gjorda av knappar från en "norskolle" och ljusen är vitmålade tandpetare.

Och här ser man hela vardagsrummet.

Öppna spisen med lampan som lyser

Ljuslampetterna igen ..

Köket med minigrisen Putte

I köket har jag två köpta köksmoduler som jag byggt vidare med hyllor och arbetsbänk. Köksbordet är utskuret i kraftig papp. Mattorna är bomullsremsor faststrukna på vlieselin.

Inget bra foto, men så här kan man få en uppfattning av hur smått allting är. På bordet och köksbänken ligger mina första försök att göra frukt och grönsaker av lera. Gardinen i fönstret är en bit spets upphängd på en grillpinne.

Matsalen

I matsalen har jag en broderad matta och diverse möbler som jag köpt på nätauktion och målat och klätt om. Taklampan är korken till en Bliw-tvål. På väggen vid dörren hänger en bild av en väv som jag gjorde för länge sedan, och ett foto på min farmor.

Duken är virkad i sytråd och växterna är gjorda av ståltråd och målat silkespapper

Hundrummet

I alla dockskåp skall det finnas ett badrum, men i mitt fick det bli ett hundrum istället. Här har vovvarna mysigt och trevligt och kan gå ut och in som dom vill. På väggen hänger priskokarderna som vunnits på alla tävlingar och utställningar ..

Jag gjorde en alldeles förskräcklig lampa i form av hundben som hänger i taket, och lille Laban sitter på stolen och vet inte vad han skall tro..

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Tina Freij | Svar 18.08.2016 10.14

Åhh, så fint du har gjort! Jag har just börjat renovera ett gammalt dockskåp och ditt fina arbete gav mig mycket inspiration.

Mattias | Svar 08.09.2014 18.12

Fantastiska grejer du gör!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.08 | 10:14

Åhh, så fint du har gjort! Jag har just börjat renovera ett gammalt dockskåp och ditt fina arbete gav mig mycket inspiration.

...
13.06 | 16:23

Underbata bilder
Har du försäljning

...
25.05 | 01:53

HIttade just din sida och har myst hur länge som helst Du är ju helt fantastiskt duktig. Har inspirerat mig väldigt mycket 😀

...
11.05 | 23:56

Fantastiskt vilket jobb skulle vilja köpa en ritning.

...
Du gillar den här sidan